reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knedlo vepřo zelo a bramborový kynutý knedlík

  • 750 g vepřové plece
  • 2 lžíce sádla
  • 1 sklenice vody
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce cukru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velké cibule
  • špetka kmínu
  • 1 jablko
  • 500 g sterilovaného zelí

Kynuté knedlíky

  • 600 g hrubé mouky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky cukru krystal
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka

Bramborový knedlík

  • 0,75 kg vařených brambor
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 lžička Solamylu
  • 2 vejce
  • sůl

Maso omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Nasekáme dva až tři stroužky česneku a jednu cibuli. Přidáme dvě lžíce sádla a podlijeme vodou. Pečeme hodinu a půl při teplotě 180 až 200 °C.

Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osladíme a vaříme doměkka. Po uvaření přidáme osmaženou cibuli a zahustíme strouhaným jablkem. Případně dochutíme cukrem a solí.

K vepřovému můžeme uvařit kynuté knedlíky. Do mísy rozdrobíme droždí a nasypeme cukr, zalijeme vlažným mlékem, přidáme dvě vejce a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme sůl a hrubou mouku. Zaděláme těsto a necháme kynout asi črtyřicet minut. Utvoříme dvě šišky, necháme opět kynout asi pět minut a vaříme přibližně dvacet minut ve vodě.

Další možností je připravit bramborový knedlík. Vařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme dvě vejce, sůl, Solamyl, utvoříme šišky a vaříme ve vodě dvacet minut.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/knedlo-vepro-zelo-bramborovy-kynuty-knedlik [on-line 16.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.