- 3 cibule
- sůl
- slanina 200 g
- olej 100 ml
- brambory 1 kg
- žampiony 250 g
- kuřecí prsíčka 300 g
- vepřová kýta 300 g
- chilli 1 špetka
- hovězí svíčková 300 g
- sušený tymián 1 lžička
- mletý zázvor 1 lžička
- pepř
Svíčkovou a vepřovou kýtu naložíme do směsi oleje, zázvoru a chilli. Kuřecí dáme do oleje s tymiánem a necháme asi hodinu uležet. Napichujeme na špízy s očištěnými žampiony, kolečky cibule a nakrájenou slaninou. Maso grilujeme, dokud není šťavnaté. Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou (dle vlastní chuti a výběru). Nebo s bramborovými čtvrtkami opečenými dozlatova.
Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme podélně na čtvrtky, osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě doměkka asi na 180 stupňů přibližně tři čtvrtě hodiny. Pokud spěcháme, můžeme si brambory předvařit a potom zapéct při 180 stupních dozlatova jen asi 20 minut. Skvěle k nim chutná…
Česnekový dip, který připravíme ze 100 ml zakysané smetany. Smícháme ji s rozdrceným stroužkem česneku a dvěma lžičkami hořčice a podáváme k hlavnímu chodu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-rozen-mestanskych-panu [on-line 23.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář