- cibule 3 kusy
- sůl 1 lžička
- mrkev 1 kus
- česnek 3 stroužky
- nové koření 4 kuličky
- brambory 5 kusů
- kmín 1 lžička
- petržel 1 kus
- voda 1 l
- pepř celý 10 kuliček
- rostlinný olej 5 lžic
- koriandr 1 lžička
- garam masala 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- čerstvé feferonky 2 kusy
Do hrnce nalijeme litr studené vody, přidáme kořenovou zeleninu a koření. Přivedeme k varu a poté stáhneme plamen, aby se voda 20 minut jen mírně vařila. Vývar slijeme a schováme.
Ve stejném hrnci rozpálíme olej a nasypeme do něj na kostičky nakrájené brambory, nahrubo nasekanou cibuli a jemně nasekaný česnek. Necháme dvě minuty osmažit a přidáme v hmoždíři utlučené koření. Za stálého míchání necháme smažit tři minuty. Poté vlijeme připravený vývar a vaříme, dokud není brambor měkký. Ke konci přidáme buď čerstvý, nebo mrazený hrášek, nasekané feferonky a osolíme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/indicka-s-hraskemc [On-line 13.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář