- 500 g cizrny (z plechovky)
- 150 g špenátu (čerstvého či mraženého)
- 2 pórky
- hrst čerstvých bylinek (majoránka, tymián, rozmarýn, oregano)
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 1 bagetu
- 2 lžíce petržele
- 4 lžíce olivového oleje
- pepř a sůl.
Očištěný pórek nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na oleji. Do pánve přidáme cizrnu, 2 rozdrcené stroužky česneku, bobkový list a nasekané bylinky. Přilijeme 1 litr horké vody, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni pod poklicí vařit 30 minut. Přidáme omytý čerstvý špenát (popř. rozmražený mražený špenát) a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout, odstraníme bobkový list a polévku rozmixujeme na hladký krém. Podáváme s opečenou bagetou potřenou česnekem.
Poslední tip, trik či komentář