reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cizrnová polévka s bylinkami

  • 500 g cizrny (z plechovky)
  • 150 g špenátu (čerstvého či mraženého)
  • 2 pórky
  • hrst čerstvých bylinek (majoránka, tymián, rozmarýn, oregano)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 bagetu
  • 2 lžíce petržele
  • 4 lžíce olivového oleje
  • pepř a sůl.

Očištěný pórek nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na oleji. Do pánve přidáme cizrnu, 2 rozdrcené stroužky česneku, bobkový list a nasekané bylinky. Přilijeme 1 litr horké vody, osolíme, opepříme a necháme na mírném plameni pod poklicí vařit 30 minut. Přidáme omytý čerstvý špenát (popř. rozmražený mražený špenát) a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout, odstraníme bobkový list a polévku rozmixujeme na hladký krém. Podáváme s opečenou bagetou potřenou česnekem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.