- 50 g morku
- 200 g hovězího žebra
- 150 g jehněčího hrudí
- 150 g vepřové krkovice
- 250 g mrkve
- 200 g celeru
- 3 cibule
- 300 g brambor
- 2 ks pórku
- 500 ml masového vývaru
- 1/2 lžičky majoránky
- 2 lžíce soli
- 1 lžička pepře
- 4 lžíce nasekané petrželky
Morek nakrájíme a pokryjeme jím dno hrnce. Maso nakrájíme na třícentimetrové kousky. Zeleninu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Masový vývar svaříme s majoránkou, solí a pepřem. Maso a na něj zeleninu navrstvíme do hrnce. Přilijeme vývar a přivedeme do varu. Přikryté dusíme při nízké teplotě, nemícháme. Zamícháme až hotové, ochutíme a posypeme petrželkou.
K JÍDLU PODÁVEJTE SELSKÝ CHLÉB A ZAPÍJEJTE PIVEM.
Poslední tip, trik či komentář