reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šumavský masový kotlík

  • 50 g morku
  • 200 g hovězího žebra
  • 150 g jehněčího hrudí
  • 150 g vepřové krkovice
  • 250 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 3 cibule
  • 300 g brambor
  • 2 ks pórku
  • 500 ml masového vývaru
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 4 lžíce nasekané petrželky

Morek nakrájíme a pokryjeme jím dno hrnce. Maso nakrájíme na třícentimetrové kousky. Zeleninu, cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Masový vývar svaříme s majoránkou, solí a pepřem. Maso a na něj zeleninu navrstvíme do hrnce. Přilijeme vývar a přivedeme do varu. Přikryté dusíme při nízké teplotě, nemícháme. Zamícháme až hotové, ochutíme a posypeme petrželkou.
K JÍDLU PODÁVEJTE SELSKÝ CHLÉB A ZAPÍJEJTE PIVEM.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.