4 porce
- 750 g jehněčího masa
- 10 g sádla
- 1 cibule
- 100 g parmské šunky
- muškátový oříšek
- 1 dl bílého vína
- zeleninový vývar dle potřeby
- 50 g sýra Pecorino
- 2 žloutky
- citronová šťáva
- mouka na obalení
- sůl
V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou na jemno a parmskou šunku
nakrájenou na kostičky. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem. Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme 2 hodiny vařit. Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně, v míse smícháme žloutky, šťávu z půlky citronu a nastrouhaný sýr a směs vlijeme do hrnce. Promícháme a podáváme.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=699&u=342
Poslední tip, trik či komentář