reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Agnello, cace e ove – Jehněčí se sýrem a vejci

4 porce

  • 750 g jehněčího masa
  • 10 g sádla
  • 1 cibule
  • 100 g parmské šunky
  • muškátový oříšek
  • 1 dl bílého vína
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • 50 g sýra Pecorino
  • 2 žloutky
  • citronová šťáva
  • mouka na obalení
  • sůl

V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou na jemno a parmskou šunku
nakrájenou na kostičky. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem. Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme 2 hodiny vařit. Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně, v míse smícháme žloutky, šťávu z půlky citronu a nastrouhaný sýr a směs vlijeme do hrnce. Promícháme a podáváme.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=699&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.