reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Alu patra s Tamatarchutni

Suroviny

  • brambory 4 ks
  • strouhaný kokos 2 lžíce
  • sezamová semínka 2 lžičky
  • hnědý cukr 2 lžičky
  • čerstvý zázvor 2 lžičky
  • zelená chilli paprička 2 lžičky
  • koriandrové lístky 1 lžíce
  • garam masala 2 lžičky
  • sůl 1,5 lžičky
  • citronová šťáva 2 lžíce
  • hladká mouka 200 g
  • kurkuma 0,5 lžičky
  • pepř 1/4 lžičky
  • rozpuštěné máslo 2 lžičky
  • voda 100 ml
  • olej na smažení

Tamaturchutni:

  • rajčata 8 ks
  • voda 4 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • černé hořčičné semínko 2 lžičky
  • chilli 2-3 ks
  • bobkový list 2 ks
  • celá skořice 1 ks
  • kmín 1 lžička
  • mletý koriandr 2 lžičky
  • nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • sůl 1 lžička
  • hnědý cukr 4 lžíce

Náplň: dáme si uvařit brambory ve slupce, které poté oloupeme. Do mísy si připravíme nastrouhaný kokos a dalších osm ingrediencí spolu s jednou lžičkou soli. Brambory rozmačkáme vidličkou a smícháme s touto směsí. Necháme pořádně vystydnout.

Těsto: spojte mouku, kurkumu, pepř a zbývající sůl dohromady. Poté vetřete rozpuštěné máslo prsty do směsi. Postupně pak vlévejte vodu a vytvořte těsto, propracujte, až je těsto elastické a vláčné.

Alu patra: na pomoučněném povrchu rozválejte z těsta obdélník o tloušťce asi 3mm. Na obdélník rozetřete náplň a pevně zamotejte jako roládu. Pak nožem nakrájíme na asi centimetr a půl široká kolečka, které smažíme v oleji na mírném ohni až do zlatova (3-5 minut). Necháme odsát přebytečný tuk na ubrousku.

Na tamarchutni spařte rajčata, rozmixujte s vodou a zatím odložte. Na pánvi na středním ohni rozehřejte máslo a vhoďte tam hořčičná semínka. Pánev přikryjte a nechte „vyprskat“. Pak zamíchejte dovnitř zbytek koření a zázvor a hřejte asi minutu. Do hrnce s česnekem a solí vložte rajčata, zamíchejte a vařte odkryté 20 – 30 minut na mírném ohni. Ze začátku občas zamíchejte, když začne houstnout, míchejte častěji, až v hrncinezbyde žádná tekutina. Nyní do směsi zamíchejte cukr a přidejte plamen. Se svižným mícháním takto povařte pět minut, až vznikne hustá rajčatová omáčka. Vytáhněte bobkové listy a skořici. Přemístětechutni do misky a nechte vychladnout. Podává se v pokojové teplotě.

Zdroj: Alu patra s Tamatarchutni; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/alu-patra-s-tamatarchutni  [On-line 02.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.