reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tamatar mung dal

Suroviny

  • mung dal (malé fazole) 200 g
  • voda 2 l
  • bobkový list 3 ks
  • máslo 3 lžíce
  • sůl 2,5 lžičky
  • hořčičné semínko 1 lžíce
  • kmín 1 lžička
  • chilli paprička 2 ks
  • nastrouhaný zázvor 2 lžičky
  • česnek 3 stroužky
  • kurkuma 1 lžička
  • rajčata 5 ks
  • citronová šťáva 2 lžíce
  • čerstvý korinadr 1 lžíce

Na pánev dáme mung dal a na středním ohni pražíme 4 – 5 minut, při neustálém míchání dokud většina semínek není světle hnědá. Pak dáme fazolky do kovového sítka, omyjeme pod studenou vodou a vrátíme do hrnce. Přidáme vodu, bobkový list, máslo a sůl a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na středním ohni půl hodiny.

Mezitím si dáme na pánev hořčičná semínka s trochou másla. Když jsou „vypráskaná“ přidáme rychle kmín, chilli, zázvor, česnek a kurkumu. Zamícháme s kořením, přidáme rajčata, opět promícháme a společně povaříme dvě minuty. Takto připravená rajčata přidáme do polévky pod pokličku a povaříme, až se vše uvaří a změkne. Nakonec přidáme citronovou šťávu a listy koriandru. Dobře promícháme a servírujeme horké s Indickým chlebem nebo rýží.

Zdroj: Tamatar mung dal; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tamatar-mung-dal  [On-line 02.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.