Ingredience
- několik druhů kvalitních tvrdých sýrů 1 dávka
- několik druhů klobás různých chutí 1 dávka
salát:
- ledový salát 1 kus
- kadeřavý salát 1 kus
- polníček 1 balení
- okurka hadovka 1 kus
- balzamikový ocet 1 dávka
- sůl 1 špetka
dresink:
- olivový olej 3 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- půl lžičky dijonské hořčice 1 dávka
- půl lžičky pesta 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Tvrdé sýry a klobásy esteticky nakrájíme na menší kostky a kolečka a vytvoříme malé jednohubky, které následně konzumujeme se salátem jako předkrm a naladění chuťových buněk před hlavním chodem.
2. Zeleninu na salát nakrájíme, smícháme a pokapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme špetku soli.
3. Na dresink smícháme všechny přísady a necháme chvíli rozležet. Dresinkem před podáváním dochutíme salát – ideálně každý podle své chuti.
Zdroj: Amuse bouche; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/amuse-bouche-0 [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář