reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cheesecake s bílou čokoládou

Ingredience

  • máslové sušenky 150 g
  • rozpuštěné máslo 60 g
  • plnotučný měkký tvaroh 250 g
  • bílá čokoláda 200 g
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • mascarpone 250 g
  • na omáčku coulis:
  • borůvky, maliny, jakékoliv ovoce (i mražené) 280 g
  • přírodní krupicový cukr 50 g

1. Sušenky rozdrťte najemno a přilijte rozpuštěné máslo. Vytvořte hmotu, kterou pak vtlačte na dno dortové formy o průměru 20 cm nebo do formiček.

2. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, nechte ji lehce vychladnout. Smíchejte smetanu, tvaroh a mascarpone. Velmi krátce prošlehejte (mascarpone by se mohlo jinak srazit). Přidejte bílou čokoládu a opět krátce vyšlehejte do jemného krému. Můžete osvěžit šťávou z čerstvé limety, pomeranče, mandarinky (je to pak více fresh).

3. Naneste na sušenkový základ a nechte vychladnout.

4. Ovoce rozvaříme s cukrem a dezert před podáváním ozdobíme ovocnou omáčkou.

Zdroj: Cheesecake s bílou čokoládou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-s-bilou-cokoladou-0 [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.