reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka se slaninkou

Ingredience

  • vepřová panenka 3 kusy
  • anglická slanina nebo pancetta 200 g
  • mražený hrášek 350 g
  • velká mrkev 4 kusy
  • máslo 200 g
  • brambory 1500 g
  • trochu smetany nebo mléka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Vepřovou panenku očistěte. Odkrojte nevzhledné špičky a podél celé panenky udělejte nožem řez, do kterého vložíte plátky slaniny. Osolte, opepřete a nechte odpočinout.

2. Takto upravené panenky orestujte z každé strany na troše oleje. Poté je přesuňte do pekáčku a nechte vcelku péct cca 20 minut do růžova.

3. Na hráškový nok spařte hrášek asi tři minuty ve vroucí vodě. Slijte a ponorným mixérem hrášek rozmixujte na kaši. Osolte, přidejte lžíci šťávy z citronu. Lžící tvarujte nočky, které se podávají jako ozdoba a příloha.

4. Julienne mrkvička: Čtyři mrkve nakrájejte na tenké proužky dlouhé 5-6 cm o hraně 1- 2 mm. Tyto proužky orestujte na másle. Osolte, přidejte trochu cukru a lžíci citronové šťávy, nakonec oříšek másla.

5. Bramborové pyré: Oloupejte brambory, nakrájejte je a uvařte je v osolené vodě. Sceďte a přidejte cca 150 g másla. Můžete přidat trochu smetany na zjemnění. Rozmixujte do jemné kaše.

Zdroj: Vepřová panenka se slaninkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-slaninkou [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.