reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Amuse bouche

Ingredience

  • několik druhů kvalitních tvrdých sýrů 1 dávka
  • několik druhů klobás různých chutí 1 dávka

salát:

  • ledový salát 1 kus
  • kadeřavý salát 1 kus
  • polníček 1 balení
  • okurka hadovka 1 kus
  • balzamikový ocet 1 dávka
  • sůl 1 špetka

dresink:

  • olivový olej 3 lžíce
  • citronová šťáva 2 lžíce
  • balzamikový ocet 1 lžíce
  • půl lžičky dijonské hořčice 1 dávka
  • půl lžičky pesta 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Tvrdé sýry a klobásy esteticky nakrájíme na menší kostky a kolečka a vytvoříme malé jednohubky, které následně konzumujeme se salátem jako předkrm a naladění chuťových buněk před hlavním chodem.

2. Zeleninu na salát nakrájíme, smícháme a pokapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme špetku soli.

3. Na dresink smícháme všechny přísady a necháme chvíli rozležet. Dresinkem před podáváním dochutíme salát – ideálně každý podle své chuti.

Zdroj: Amuse bouche; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/amuse-bouche-0 [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.