reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ananasový tatar s polevou z granátových jablíček

4 porce

  • 4 ananasy
  • 3 dl grenadiny
  • 1 granátové jablíčko
  • 2 dkg škrobu
  • 1 svazeček meduňky lékařské
  • 1 limetka
  • 15 dkg cukru
  • 10 dkg másla
  • 3 dl smetany
  • 10 dkg práškového cukru
  • růžový pepř

Ananasy musíme nejprve „skalpovat”, a to tak, že vrchní část s listy odřízneme přibližně v 1/3 celkové výšky plodu. Z obou kusů ananasu vydlabeme vnitřek, ale dáváme pozor, aby slupka zůstala neporušená, protože ta nám bude sloužit jako „kalich”, ve kterém budeme pochoutku podávat. Dužinu ananasu nakrájíme na kostičky.

Na pánvi si rozpustíme máslo a počkáme, až se nám zbarví do hněda. Potom k němu přidáme kostičky ananasu, cukr a drcený růžový pepř. Restujeme společně tak dlouho, dokud se nám tekutina skoro úplně neodpaří.

Vrchní třetinu ananasové slupky se zelenými listy postavíme „vzhůru nohama” na talíř, přičemž dáváme pozor, aby takto vzniklý přírodní „pohár” na tuhých listech stabilně stál a neviklal se. Lžičkou do něho plníme dušenou ananasovou směs, a až budeme hotovi, dáme celou kreaci vychladit do chladničky.

Grenadinu zředíme vodou a uvedeme na plotně do varu, osladíme cukrem nebo medem a nastrouháme do ní kůru z jedné limetky. Přilijeme i šťávu z limetky, načež tento sladký sós zahustíme jedlým škrobem.

Na vychlazený ananas nalijeme takto zhotovenou polevu, posypeme jej jadérky granátového jablíčka a podáváme se šlehačkou.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3758

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.