reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Antipasti misti aneb Italský předkrm

Suroviny

  • vejce 5 ks
  • šunka 5 plátků
  • sýr 9 plátků
  • pomazánkové máslo nebo sýr
  • sušená rajčata
  • mini mozzarella
  • bazalkové pesto
  • zelené olivy
  • cherry rajčátka
  • cereální bulky 5 ks
  • gorgonzola
  • olej
  • sůl
  • pepř

Rozšleháme vajíčka a na pánvičce si upečeme dvě zlatavé vaječné omelety. Ještě teplé je přendáme na pečicí papír a první omeletu uprostřed potřeme pomazánkovým máslem, obložíme plátky šunky a sýru, uděláme ruličku a dáme do ledničky. 2. Druhou omeletu si dáme také na pečicí papír, potřeme bazalkovým pestem, obložíme sušenými rajčaty a rozpůlenou mini mozzarellou. Opět srolujeme a dáme do ledničky.

Sýrová roládka: troubu rozehřejeme jen na 50 stupňů, na pečicí papír si naskládáme plátky sýra a dáme do trouby, aby se na hezky spojily. Po pár minutách vytáhneme a potřeme pomazánkovým máslem a gorgonzolu na kostičky. Zarolujeme a dáme ve fólii do ledničky ztuhnout.

Na párátka napíchneme rajčátko, mini mozzarellu a nakonec zelenou olivu a vytvoříme několik malých špízů v barvě italské trikolóry.

Bulky si nakrájíme na tenké plátky a dáme do předehřáté trouby. Jak budou křupavé, tak pokapeme olejem a posolíme, můžeme ozdobit rajčetem.

Zdroj: Antipasti misti aneb Italský předkrm; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/antipasti-misti-aneb-italsky-predkrm  [On-line 28.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.