Suroviny
- vejce 5 ks
- šunka 5 plátků
- sýr 9 plátků
- pomazánkové máslo nebo sýr
- sušená rajčata
- mini mozzarella
- bazalkové pesto
- zelené olivy
- cherry rajčátka
- cereální bulky 5 ks
- gorgonzola
- olej
- sůl
- pepř
Rozšleháme vajíčka a na pánvičce si upečeme dvě zlatavé vaječné omelety. Ještě teplé je přendáme na pečicí papír a první omeletu uprostřed potřeme pomazánkovým máslem, obložíme plátky šunky a sýru, uděláme ruličku a dáme do ledničky. 2. Druhou omeletu si dáme také na pečicí papír, potřeme bazalkovým pestem, obložíme sušenými rajčaty a rozpůlenou mini mozzarellou. Opět srolujeme a dáme do ledničky.
Sýrová roládka: troubu rozehřejeme jen na 50 stupňů, na pečicí papír si naskládáme plátky sýra a dáme do trouby, aby se na hezky spojily. Po pár minutách vytáhneme a potřeme pomazánkovým máslem a gorgonzolu na kostičky. Zarolujeme a dáme ve fólii do ledničky ztuhnout.
Na párátka napíchneme rajčátko, mini mozzarellu a nakonec zelenou olivu a vytvoříme několik malých špízů v barvě italské trikolóry.
Bulky si nakrájíme na tenké plátky a dáme do předehřáté trouby. Jak budou křupavé, tak pokapeme olejem a posolíme, můžeme ozdobit rajčetem.
Zdroj: Antipasti misti aneb Italský předkrm; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/antipasti-misti-aneb-italsky-predkrm [On-line 28.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář