Ingredience
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky mletého nového koření
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ¼ lžičky mleté skořice
- 2 stonky máty
- ¼ svazku petržele
- 50 ml oleje
- sůl
- pepř
Na omáčku Taratur:
- 50 g tahini pasty
- citron
- voda
- sůl
Na servírování:
- 30 g ledového salátu
- 1 rajče
- 1 salátová okurka
- 1 velký arabský chléb
V míse smícháme tahini pastu, vodu, šťávu z půli citronu a sůl. V další míse smícháme hovězí maso, cibuli, mátu, petržel, česnek, zázvor, kmín, nové koření a skořici. Směs necháme půl hodiny uležet. Následně vytvarujeme kofty, které začneme opékat.
Okurku, salát a rajče nakrájíme a vhodíme do pasty. Arabský chléb odtrhneme, aby vznikla dvě kola. Zabalíme do nich salát a tři kofty. Nakonec zabalené kofty zlehka opečeme na oleji.
Zdroj: Arabský sendvič s hovězím mletým masem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2385-arabsky-sendvic-s-hovezim-mletym-masem/ [On-line 12.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář