reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Arancini alla siciliana

Plněné rýžové koule ze Sicílie

(4-6 porcí)

  • 500 g rýže
    300 g mletého masa
    ½ cibule
    1 lžíce rajčatového protlaku
    1 dl červeného vína
    parmazán
    sýr provolone (nebo mozzarella)
    100 g mraženého hrášku
    2 vejce
    3 žloutky
    strouhanka
    šafrán
    máslo
    olej na smažení
    olej extra virgin
    sůl, pepř

Do litru vroucí vody vhodíme rýži a necháme vodu zcela vyvařit.
V pánvi na olivovém oleji a trošce másla orestujeme nasekanou cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a zalijeme červeným vínem. Jakmile se alkohol vypaří, zalijeme maso sklenkou vody s rajčatovým protlakem, dochutíme solí a pepřem a necháme redukovat. Masovou směs použijeme jako jednu z náplní.
Do uvařené rýře zamícháme půl čajové lžičky šafránu v prášku, který rozpustíme ve lžíci horké vody. Přidáme kousek másla, nastrouhaný parmazán podle chuti a 3 žloutky. Vše promícháme.
Sýr provolone (nebo mozzarellu či jakýkoliv sýr, který se rozpustí) nakrájíme na kostičky.
Do dlaně dáme rýžovou směs, naplníme troškou sýra, troškou masové směsi a hráškem. Vytvoříme koule o velikosti naší dlaně, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme je v arašídovém nebo slunečnicovém oleji do zlatova.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Arancini-alla-siciliana/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.