reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Arrosto di maiale alle erbe – Pečené vepřové na bylinkách

4 porce

  • 1,2 kg vepřové pečeně od krkovice s kůží
  • 1 palička česneku
  • 2 cibule
  • tymián
  • máta
  • šalvěj
  • saturejka
  • 2 dl bílého vína
  • 600 g menších brambor
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Vepřové necháme v celku a kůži na vrchu nařízneme tak, aby vzniklo asi 10 řezů. Poté maso svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Bylinky smícháme v hmoždíři s dvěma stroužky česneku, solí a olivovým olejem a směsí potřeme kůži. Kolem masa rozložíme čtvrtky cibule, nevyloupané stroužky česneku, zakápneme olivovým olejem, bílým vínem a osolíme. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. Po hodině přidáme k masu oloupané menší brambory v celku, alobal odstraníme a pečeme ještě 30–40 minut na 230 °C.

Zdroj: http://www.makro.cz/index.php?page_id=694&u=342 S Italem v kuchyni

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.