4 porce
- 1,2 kg vepřové pečeně od krkovice s kůží
- 1 palička česneku
- 2 cibule
- tymián
- máta
- šalvěj
- saturejka
- 2 dl bílého vína
- 600 g menších brambor
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Vepřové necháme v celku a kůži na vrchu nařízneme tak, aby vzniklo asi 10 řezů. Poté maso svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Bylinky smícháme v hmoždíři s dvěma stroužky česneku, solí a olivovým olejem a směsí potřeme kůži. Kolem masa rozložíme čtvrtky cibule, nevyloupané stroužky česneku, zakápneme olivovým olejem, bílým vínem a osolíme. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. Po hodině přidáme k masu oloupané menší brambory v celku, alobal odstraníme a pečeme ještě 30–40 minut na 230 °C.
Zdroj: http://www.makro.cz/index.php?page_id=694&u=342 S Italem v kuchyni
Poslední tip, trik či komentář