reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pasta a la norma

  • 400 g těstovin rigatoni
  • 0,5 kg rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lilky
  • slunečnicový olej na smažení
  • 120 g solené tvrdé ricotty
  • pár lístků bazalky
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se odpaří přebytečná voda. Poté plátky lehce obalíme v mouce a osmažíme na slunečnicovém oleji do zlatova. Zvlášť v pánvi orestujeme na olivovém oleji rukou rozmáčknutý česnek a cibulku nakrájenou na jemno. Česnek odstraníme, do pánve přidáme rajčatový protlak a nakrájený osmažený lilek. Necháme chvilku povařit a smícháme s uvařenými těstovinami. Na závěr těstoviny posypeme strouhaným sýrem, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

Zdroj: http://www.makro.cz/index.php?page_id=694&u=342 S Italem v kuchyni

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.