4 porce
- 150 g sušených udon nebo soba nudlí
- 300 g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce pasty miso shiro
- 150 ml hovězího vývaru
- 300 g čerstvých hub (např. enoki, hlíva královská, shimeji, shii take)
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- 4 lžíce japonské sójové omáčky
- 2 vejce
- sůl
- mletý pepř
Nudle uvaříme podle návodu.
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Větší houby taktéž nakrájíme.
V pánvi wok rozpálíme slunečnicový olej, osmahneme houby shii take (jen hlavičky) a hlívu královskou, plátky masa, prohodíme, přidáme shimeji, prohodíme, podlijeme trochou vývaru, přidáme enoki, osolíme, opepříme, vmícháme uvařené nudle, dochutíme sójovou omáčkou, odstavíme, vmícháme miso pastu, baby špenát a enoki.
Zdroj: Asijské nudle s nízkým roštěncem a houbami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1762-asijske-nudle-s-nizkym-rostencem-a-houbami/ [On-line 04.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář