reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Asijské nudle s nízkým roštěncem a houbami

4 porce

  • 150 g sušených udon nebo soba nudlí
  • 300 g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce pasty miso shiro
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 300 g čerstvých hub (např. enoki, hlíva královská, shimeji, shii take)
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 4 lžíce japonské sójové omáčky
  • 2 vejce
  • sůl
  • mletý pepř

Nudle uvaříme podle návodu.

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Větší houby taktéž nakrájíme.

V pánvi wok rozpálíme slunečnicový olej, osmahneme houby shii take (jen hlavičky) a hlívu královskou, plátky masa, prohodíme, přidáme shimeji, prohodíme, podlijeme trochou vývaru, přidáme enoki, osolíme, opepříme, vmícháme uvařené nudle, dochutíme sójovou omáčkou, odstavíme, vmícháme miso pastu, baby špenát a enoki.

Zdroj: Asijské nudle s nízkým roštěncem a houbami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1762-asijske-nudle-s-nizkym-rostencem-a-houbami/  [On-line 04.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.