4 porce
- 12 bílých chřestů
- 2 dl vinného octa
- pár kuliček pepře
- 1 žloutek
- 40 g másla
- citronová šťáva
- sůl
Chřest vaříme asi 6 min v osolené vodě do podoby „al dente”. V hrnci svaříme vodu (asi 2 dl) s vinným octem a celým pepřem a necháme chvíli vychladnout. Poté ve vodní lázni vyšleháme žloutek a přilijeme vinný ocet s vodou. Po kapkách přimícháváme rozpuštěné máslo, až vznikne hladká omáčka. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme a dobře prošleháme. Holandskou omáčkou polijeme uvařený bílý chřest a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni TV Prima a Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=702&u=342
Poslední tip, trik či komentář