reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Australský jehněčí kotlík, halušky

  • jehněčí maso (na kostky) 800 g
  • olej 1 lžíce
  • cibule nakrájená na půlkolečka 2 kusy
  • rozdrcený česnek 6 stroužků
  • 1 čerstvý bobkový list nebo 2 sušené
  • tymián 1 větvička
  • čerstvě namletý černý pepř 1 lžička
  • římský kmín 2 lžičky
  • celá skořice 1 kus
  • chilli papričky (podélně rozkrojené) 2 kusy
  • citron (kůra oloupaná na větší kusy škrabkou na brambory) 1 kusu
  • rajčatová pasta 2 lžíce
  • bílé víno 400 ml
  • kuřecí vývar 800 ml
  • artyčoková srdíčka 400 g

Halušky

  • oloupané středně velké brambory 6 kusů
  • vejce 1 kusu
  • polohrubá mouka 250 g
  • sůl 1 špetka
  • slanina 100 g
  • nasekaná petrželka 1 hrst

V rozpáleném oleji orestujeme jehněčí, aby se maso zatáhlo. Přidáme cibuli a česnek, bobkový list, tymián, pepř, římský kmín, skořici a papričky a pět minut za stálého míchání vaříme. Přidáme citronovou kůru, rajčatovou pastu a víno a chvilku dusíme. Přilijeme vývar a scezené artyčoky. Opět přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dáme na dvě hodiny dusit do trouby vyhřáté na 160 °C. Servírujeme s haluškami, kuskusem nebo rýží.

Brambory na halušky rozsekáme v robotu na kaši. Dle potřeby přidáme sůl, vejce a mouku. Vznikne husté těsto. Propasírujeme je přes haluškovač či síto do osolené vařící vody. Přivedeme k varu, zamícháme odspoda a vaříme asi dvě minuty. Drátěným cedníkem vybereme halušky z vody, propláchneme a dáme do připravené mísy s rozškvařenou slaninou a nasekanou petrželkou. Promícháme. Udržujeme teplé v mikrovlnné troubě.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/australsky-jehneci-kotlik-halusky [On-line 29.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.