Potřebujeme:
- 200 g čerstvých jahod,
- 200 ml smetany na šlehání,
- 200 g cukru
- 6 bílků,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 lžičku octa,
- 1 lžičku solamylu,
- špetku soli,
- pečící papír
Z bílků vyšleháme sníh, do kterého přimícháme vanilkový cukr, cukr, lžičku octa, lžičku škrobu a špetku soli. Troubu rozehřejeme na 180 °C, poté stáhneme na 100 °C.
Sníh vyklopíme na olejem vymazaný pečící papír a vložíme na 1 hodinu do trouby. Po hodině troubu vypneme, otevřeme a upečenou sněhovou hroudu necháme vychladnout. Přendáme na talíř, navrchu potřeme šlehačkou a posypeme plátky jahod.
Zdroj: Australský moučník; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/australsky-moucnik.html [On-line 24.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář