reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Australský moučník

Potřebujeme:

  • 200 g čerstvých jahod,
  • 200 ml smetany na šlehání,
  • 200 g cukru
  • 6 bílků,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 lžičku octa,
  • 1 lžičku solamylu,
  • špetku soli,
  • pečící papír

Z bílků vyšleháme sníh, do kterého přimícháme vanilkový cukr, cukr, lžičku octa, lžičku škrobu a špetku soli. Troubu rozehřejeme na 180 °C, poté stáhneme na 100 °C.

Sníh vyklopíme na olejem vymazaný pečící papír a vložíme na 1 hodinu do trouby. Po hodině troubu vypneme, otevřeme a upečenou sněhovou hroudu necháme vychladnout. Přendáme na talíř, navrchu potřeme šlehačkou a posypeme plátky jahod.

Zdroj: Australský moučník; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/australsky-moucnik.html [On-line 24.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.