Suroviny
- velký lilek 1 ks
- tahini (sezamová pasta) 1-1,5 lžíce
- česnek 4 stroužky
- citrón 1/2
- olivový olej 1 lžíce
- sůl 2 stroužky
- čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Lilek aspoň půl hodiny ogrilujeme (nebo upečeme v troubě). Po změknutí sundáme slupku a necháme chvíli odležet např. v látkovém ubrousku. Lilek nakrájíme a pak smícháme se všemi ostatními přísadami. Nakonec dochutíme solí a ozdobíme koriandrem či petrželovou natí. Výsledkem je hladká pasta, pomazánka. Podáváme studené s pečivem nebo lavašem či arabským chlebem apod.
Zdroj: Baba Ghanoush s pečivem a zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/baba-ghanoush-s-pecivem-zeleninou [On-line 09.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář