reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajská polévka

Suroviny

  • přezrálá rajčata nebo z plechovky 1 kg
  • větší cibule 1 ks
  • máslo ořech
  • jedlá soda špetka
  • tymián nebo bazalka
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
  • nastrouhaný tvrdý sýr na posypání

Na másle necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájená rajčata, čerstvé jsme zbavili slupky. Přidáme drcený tymián či bazalku. Dolijeme litrem a půl vody a necháme přijít k varu. Poté přidáme špetku sody, která trochu vyrovná kyselost polévky, a dochutíme solí a pepřem. Na stůl připravíme zakysanou smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr (ideálně parmazánového typu), aby si každý mohl polévku sám dochutit. Ozdobíme čerstvou bazalkou.

Zdroj: Rajská polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajska-polevka-1  [On-line 09.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.