Suroviny
- polohrubá mouka 250 g
- cukr 250 g
- vanilkový cukr 1 ks
- citrón 1 ks
- prášek do pečiva 1 ks
- vajíčko 4 ks
- olej 100 ml
- voda 100 ml
- kakao
- smetana ke šlehání 1 ks
- čerstvé jahody
Smícháme polohrubou mouku, cukr, tři žloutky, olej a vodu. Uděláme si sníh ze čtyř bílků, který opatrně vmícháme do těsta, přidáme kůru z jednoho citronu, prášek do pečiva a vše řádně zamícháme. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao. Formu na bábovku řádně vymažeme olejem a vysypeme moukou, vlijeme nejdřív bílé těsto, poté tmavé a nakonec zbytek bílého těsta. Necháme péct 45 minut až hodinu. Po upečení vyklopíme, pocukrujeme a podáváme se šlehačkou a čerstvými jahodami.
Zdroj: Babiččina bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-babovka-0 [On-line 29.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář