reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina bramborajda

Ingredience

  • veliké mrkve 3 kusy
  • cibule 1 kus
  • sůl, pepř 1 dávka
  • hrášek 200 g
  • sušené houby 2 hrsti
  • brambory 7 kusů
  • majoránka 1 hrst
  • stroužky česneku 5 kusů
  • půlka celeru 1 kus
  • kus másla 1 dávka
  • petrželka 1 dávka
  • podravka 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • máslo 1 dávka
  • polohrubá mouka 500 g
  • kostka droždí 1 kus
  • máslo 60 g
  • vejce 1 kus
  • mléko 250 ml
  • žloutek na potření 1 kus

Oloupeme si cibuli a necháme ji vcelku. Oškrábeme si mrkev a nakrájíme ji na plátky. Orestujeme ji na troše oleje, přidáme na kostičky nakrájený celer, předem namočené houby i s nálevem a podle potřeby podléváme. Přidáme na drobné kostky nakrájené brambory, poté sůl, pepř, kmín, majoránku a popřípadě podravku. Přidáme hrášek a necháme jej trochu povařit, polévku doplníme trochou másla.
Na housky si nejprve připravíme kvásek. Do mísy přidáme prosátou mouku a přidáme špetku soli. Vedle do hrnečku dáme trošku cukru, trochu vlažného mléka a kostku rozdrobeného droždí. Necháme vykynout kvásek a poté smícháme s moukou. Přidáme jedno vejce, máslo dle potřeby, dolijeme mlékem a zaděláme na těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny vykynout.
Na vymazaný plech tvarujeme bochánky, které pomažeme rozšlehaným žloutkem. Poté ozdobíme kmínem, mákem nebo sezamem a necháme ještě chvilku kynout. Pečeme 10 – 15 minut na 180 – 200 stupňů dozlatova.

Zdroj: Babiččina bramborajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-bramborajda [On-line 22.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.