Ingredience:
- 3–4 velké brambory
- 200 g mražené zeleniny
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 1 zdravý hřib či sušené houby
- 5 stroužků česneku
- dochucovadlo do polévky
- koření: sůl, kmín, majoránka, čerstvá petrželka
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory vaříme spolu s mraženou zeleninou a houbami v osolené vodě s přidaným kmínem. Mezitím si z hladké mouky a másla připravíme jíšku. Těsně před dokončením varu brambor přidáme majoránku, poté 2 rozšlehaná vejce, zahustíme jíškou a současně přidáme plátek másla, které se volně rozpustí. Při zahušťování jíškou mírně rozmačkáme vařené brambory. Nyní již polévku nezahříváme, stáhneme z plotny, dochutíme rozetřeným česnekem, polévkovým dochucovadlem a ostatním kořením. Na závěr posypeme polévku jemně nakrájenou petrželkou.
Zdroj: Babiččina bramborová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-bramborova-polevka [On-line 21.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář