- 750 g uzených kostí
- 500 g brambor
- 400 g kyselého zelí
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- Vegeta
- paprika
- sójová omáčka
- hladká mouka na zahuštění
- zakysaná smetana (dle chuti při stolování)
Na rozehřátém tuku osmahneme cibulku, přidáme zpěnit papriku a zalijeme horkou vodou. Dáme vařit řádně omyté uzené kosti. Mezitím si připravíme nadrobno nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Obé během vaření přidáme do polévky. Dále zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě. Když jsou kosti doměkka uvařené, vyndáme je, obereme maso a přidáme do polévky. Zbývá už jen případné dochucení…
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-zelnacka [On-line 10.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář