reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bábovka se sušenými meruňkami

  • 200 g másla
    300 g cukru krystal
    8 vajec
    200 ml šlehačky
    370 g hladké mouky
    25 g pudinkového prášku
    100 ml čokoládového krému (nutelly)
    vanilkový lusk (vanilkový cukr)
    citronová kůra
    hrst sušených meruněk
    kypřící prášek
    tuk
    hrubá mouka

Povolené máslo vyšleháme s polovinou cukru a postupně do něj vmícháme žloutky, semínka vanilky, teplou smetanu a citronovou kůru. Hmotu zlehčíme částí bílků, které jsme vyšlehali se zbylým cukrem. Potom smícháme se zbývajícím bílkovým sněhem a směsí hladké mouky, pudinkového prášku a prášku do pečiva. Asi čtvrtinu hotového těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a přidáme kousky sušených meruněk. Ty lehce zatlačíme do těsta a pokračujeme ve vrstvení, dokud formu nezaplníme asi do dvou třetin. Do zbylého těsta přimícháme povolený čokoládový krém, nejlépe nutellu, a pomocí cukrářského sáčku vytvoříme mramorování. Pečeme na 160 stupňů, třičtvrtě hodiny až hodinu a propečení kontrolujeme špejlí. Až se na ni těsto přestane lepit, bábovku shora zlehka posypeme hladkou moukou, aby se nepřilepila k podložce, vyklopíme ji z formy a dáme vychladnout. Na závěr ji ozdobíme třeba polevou z tmavé a bílé čokolády a kousky meruněk stejně jako Vladimír.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/128-babovka-se-susenymi-merunkami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.