4 porce
- 1 palička česneku
- 200 g ančoviček
- 1 dl mléka
- 40 g másla
- 2,5 dl oleje extra virgin
- vařená zelenina
- čerstvá zelenina
Stroužky česneku oloupeme a uvaříme v hrnci s mlékem. Jakmile mléko zhoustne,
česnek vyndáme a odstraníme středy stroužků, které jsou příliš aromatické. Zbylý česnek
dáme do hmoždíře spolu s ančovičkami, přidáme olivový olej a vytvoříme krémovitou
směs. Vzniklou směs vrátíme do hrnce s redukovaným mlékem a chvíli povaříme, podle
hustoty přidáme ještě olivový olej a na závěr máslo. Omáčku servírujeme přímo z hrnce
a podáváme s čerstvou nebo uvařenou zeleninou.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro TV Prima http://www.makro.cz/index.php?page_id=703&u=342
Poslední tip, trik či komentář