Suroviny
- mleté vepřové maso (libové ze 75%) 500 g
- rybí omáčka
- zkaramelizovaný cukr
- třtinový cukr
- prolisovaný česnek
- najemno nasekaná šalotka
- špetka pepře
Sladkokyselá omáčka
- rybí omáčka 4 lžíce
- vinný nebo jablečný ocet 4 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
- česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
- chilli paprička 2 kusy
- mrkev 1 kus
- ředkev 1 kus
Přílohy
- bageta
- perila
- koriandr
- thajská bazalka
- červená cibule
- jarní cibulka
- kachní paštika
- majonéza
- omáčka sriracha
Minikarbanátky
Mleté maso důkladně smícháme se všemi ingrediencemi a necháme ho na hodinku v chladu odpočinout.
Z masa vytvoříme mini karbanátky o průměru asi 3 cm a silné asi 1cm.
Opékáme na středně rozpáleném grilu do zlatova.
Sladkokyselá omáčka
Cukr, ocet, rybí omáčku a vodu smícháme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku.
Vložíme nakrájenou zeleninu a necháme marinovat.
Dokončení
Bagetu rozpečeme, podélně rozpůlíme, jednu stranu pomažeme paštikou a druhou majonézou.
Dovnitř dáme karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, sriracha omáčku, zelený salát.
Zdroj: Bánh Mi; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/banh-mi [On-line 18.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář