reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bánh Mi

Suroviny

  • mleté vepřové maso (libové ze 75%) 500 g
  • rybí omáčka
  • zkaramelizovaný cukr
  • třtinový cukr
  • prolisovaný česnek
  • najemno nasekaná šalotka
  • špetka pepře

Sladkokyselá omáčka

  • rybí omáčka 4 lžíce
  • vinný nebo jablečný ocet 4 lžíce
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • česnek nakrájený na plátky 4 stroužky
  • chilli paprička 2 kusy
  • mrkev 1 kus
  • ředkev 1 kus

Přílohy

  • bageta
  • perila
  • koriandr
  • thajská bazalka
  • červená cibule
  • jarní cibulka
  • kachní paštika
  • majonéza
  • omáčka sriracha

Minikarbanátky

Mleté maso důkladně smícháme se všemi ingrediencemi a necháme ho na hodinku v chladu odpočinout.
Z masa vytvoříme mini karbanátky o průměru asi 3 cm a silné asi 1cm.
Opékáme na středně rozpáleném grilu do zlatova.

Sladkokyselá omáčka

Cukr, ocet, rybí omáčku a vodu smícháme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku.
Vložíme nakrájenou zeleninu a necháme marinovat.

Dokončení

Bagetu rozpečeme, podélně rozpůlíme, jednu stranu pomažeme paštikou a druhou majonézou.
Dovnitř dáme karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, sriracha omáčku, zelený salát.

Zdroj: Bánh Mi; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/banh-mi [On-line 18.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.