- 20 ml slunečnicového oleje
250 g cibule
150 g cukru
200 g zázvoru
500 g drcených rajčat
100 g kečupu
0,5 l vývaru
javorový sirup
červený vinný ocet
sůl
Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova cibuli a zasypeme ji cukrem, který utavíme na karamel. Do něj přidáme nastrouhaný zázvor, ten krátce orestujeme, potom přijdou na řadu drcená rajčata, kečup a vývar. Vše provaříme a do hladka rozmixujeme. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji dochutíme javorovým sirupem, octem a solí a můžeme podávat třeba ke kuřecím křidýlkům na grilu nebo k pečeným žebrům.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/469-barbecue-omacka/
Poslední tip, trik či komentář