reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná žebra à la Mexiko

  • 3 kg vepřových žeber

na nálev:

  • 1 l vody
    2 dl sojové omáčky
    1 dl rumu
    1 dl tequily
    3 lžíce sladké papriky
    2 lžíce provensálského koření
    5 stroužků česneku
    5 lžic cukru
    celý pepř
    sůl

na marinádu:

  • 2 dl oleje
    1 lžíce sladké papriky
    chilli dle chuti
    1 lžíce zeleného kari
    1 lžička kari madras
    1 lžíce sušeného zázvoru
    2 lžíce česneku
    sůl

do vody přidáme sojovou omáčku, rum, tequilu, papriku, provensálské koření, česnek, cukr, trochu pepře a soli, vše promixujeme a do vzniklého nálevu naložíme žebra. Necháme je nejméně 12 hodin zaležet a potom je přímo v nálevu uvaříme do měkka. Až žebra zchladnou, potřeme je marinádou z oleje, papriky, chilli, zeleného curry a curry madras, mletého zázvoru, drceného česneku a špetky soli, a dáme zapéct na gril do zlatova. Podáváme s chlebem nebo bramborami, pečenými v alobalu, a můžeme doplnit barbecue omáčkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/467-grilovana-zebra-a-la-mexiko/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.