reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Barbecue omáčka

  • 20 ml slunečnicového oleje
    250 g cibule
    150 g cukru
    200 g zázvoru
    500 g drcených rajčat
    100 g kečupu
    0,5 l vývaru
    javorový sirup
    červený vinný ocet
    sůl

Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova cibuli a zasypeme ji cukrem, který utavíme na karamel. Do něj přidáme nastrouhaný zázvor, ten krátce orestujeme, potom přijdou na řadu drcená rajčata, kečup a vývar. Vše provaříme a do hladka rozmixujeme. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji dochutíme javorovým sirupem, octem a solí a můžeme podávat třeba ke kuřecím křidýlkům na grilu nebo k pečeným žebrům.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/469-barbecue-omacka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.