Suroviny
- tavený sýr 1 ks
- hermelín 2 ks
- gouda 500 g
- lučina 2 kelímky
- kousek másla
- šunka 400 g
- kapie 1 ks
- hroznové víno 200 g
- vlašské ořechy 100 g
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- pažitka
Plátky goudy naskládáme vedle sebe (lehce přes sebe) na alobal tak, aby vznikl obdélník. Necháme na chvíli při asi 160°C v troubě, dokud se sýr lehce neroztaví a nespojí. Vytáhneme z trouby, poklademe šunkou, na to navršíme směs z ostatních surovin, které jsme si mezitím dohromady vyšlehali. Ořechy, hroznové víno a kapii dáme doprostřed obdélníku tak, aby po zavinutí byly uprostřed rolády. Dobře zavineme a dáme do ledničky minimálně na tři hodiny vychladnout
Zdroj: Barevné sýrové roládky, bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/barevne-syrove-roladky-bagetka [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář