reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant s višněmi

Suroviny

  • hořká čokoláda 150 g
  • hladká mouka 55 g
  • máslo 100 g
  • vejce 3 ks
  • cukr krupice 150 g
  • kompotované třešně
  • balzamiková redukce

Na vymazání formiček:

  • máslo
  • polohrubá mouka

Rozehřejeme si troubu na 190 až 200°C. Vejce a čokoládu rozehřejeme na vodní lázni, ušleháme vejce a po lžících do něj přidáváme cukr. Hnědé vlijeme do žlutého a jemně vše metličkou spojíme. Prosátou mouku ještě něžněji vmícháme do těsta. Můžeme přidat i špetku chilli. Vymažeme a vysypeme formičky. Vložíme do vyhřáté trouby na požadovanou dobu, což je asi deset minut.

Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje. Vyjmeme, necháme lehce vychladnout, vyklopíme. Přidáme višňovou omáčku, kterou jsme si připravili na pánvi z višní a balsamicové redukce. Ozdobíme višněmi a přidáním kopečku zmrzliny také nic nezkazíme.

Zdroj: Čokoládový fondant s višněmi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-s-visnemi  [On-line 19.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.