reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bavorské vdolečky

Suroviny

  • polohrubá mouka 500 g
  • kvasnice 30 g
  • pískový cukr 70 g
  • 80 g tuku nebo 7 lžic oleje
  • sůl
  • mléko 250 ml
  • žloutek 2 ks
  • rum 1 lžíce
  • vanilkový cukr
  • olej nebo sádlo na smažení
  • povidla 200 g
  • plnotučný tvaroh 2 kelímky
  • smetana ke šlehání 1 ks

Do misky dáme droždí, posypeme je lžící mouky a cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Tím si připravíme kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme hotový kvásek. Přidáme sůl, žloutky, tuk, vanilkový cukr, rum a zbylé mléko. Vypracujeme těsto a necháme je kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a vyválíme asi 3 cm tlustou placku. Z těsta vykrajujeme kolečka, která necháme ještě chvíli vykynout. Potom uděláme do každého kolečka důlek a smažíme s obou stran dorůžova. Oleje musí být větší množství, aby se vdolečky pěkně usmažily. Vychladlé vdolečky potřeme povidly a na ně dáme šlehačku, kterou smícháme s tvarohy. Nakonec vdolky posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Bavorské vdolečky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bavorske-vdolecky  [On-line 14.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.