- 1 bažanta,
- 50 g špeku,
- 1 l bílého vína,
- 2 dcl smetany,
- 2 lžíce másla,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 2 cibule,
- 1 mrkev,
- kousek celeru,
- 1 petržel,
- divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
- citrónovou šťávu,
- trochu cukru, sůl
Příloha
- vařené brambory,
- kapustičky s opečenou anglickou slaninou
Porce bažanta osolíme, opepříme a prošpikujeme špekem. Dáme do hrnce na máslo a přidáme zbytek pokrájeného špeku. Opečené porce poté vyndáme a v hrnci asi 5 minut restujeme kořenovou zeleninu, divoké koření a 2 cibule pokrájené nahrubo. Poté přidáme lžíci cukru, bílé víno a porce bažanta. A v tlakovém hrnci vaříme cca 15 min. Následně hrnec otevřeme, vyndáme porce a maso na mřížce v troubě dokřupava 5 – 7 minut opečeme.
Sos – do smetany přidáme lžíci mouky, promícháme, provaříme se zeleninou v hrnci a scedíme.
Na pánvi opečeme slaninu na kostičky a přidáme uvařené kapustičky. Promícháme a servírujeme.
Poslední tip, trik či komentář