- 2 bažanti
- 3 lžíce hladké mouky
- 5 šalotek
- 4 lžíce másla
- 10 žampionů
- 50 g špeku
- 2 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- čerstvá petržel
- tymián
- rozmarýn,
- muškátový oříšek
- 1 dcl koňaku,
- 0,5 l červeného vína
- lžička cukru, sůl, pepř
Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci, přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a dusíme jeden a půl až dvě hodiny.
Průběžně podléváme vínem. Vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bazant-na-vine.html
Poslední tip, trik či komentář