reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bažant na víně

  • 2 bažanti
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5 šalotek
  • 4 lžíce másla
  • 10 žampionů
  • 50 g špeku
  • 2 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá petržel
  • tymián
  • rozmarýn,
  • muškátový oříšek
  • 1 dcl koňaku,
  • 0,5 l červeného vína
  • lžička cukru, sůl, pepř

Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci, přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a pět minut restujeme. Porce bažanta poprášíme moukou a opékáme na másle. Posolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, koňak, plátky česneku, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem. Přiklopíme a dusíme jeden a půl až dvě hodiny.

Průběžně podléváme vínem. Vyndáme svazek bylin, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme žampiony, šalotku a špek, nasekanou zelenou petrželku, víno a vaříme ještě deset až patnáct minut.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/bazant-na-vine.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.