Potřebujeme:
- 600 g bažantích prsou,
- 200 ml kuřecího vývaru,
- 100 ml smetany,
- 1 lžičku hladké mouky,
- 1 lžičku dijonské hořčice,
- 1 lžíci najemno nakrájené šalotky,
- 1 lžíci másla,
- tymián, olivový olej,
- sůl, pepř
Zelenina na přílohu:
- 100 g mrkve,
- 100 g žluté mrkve,
- 1 polévkovou lžíci másla,
- 2 stonky řepíkatého celeru,
- snítku tymiánu,
- cukrové lusky
Na jasmínovou rýži:
- 60 g jasmínové rýže,
- 60 g vody,
- 1 lžíci másla, sůl
Rýži smícháme s vodou a solí a uvaříme na páře. Bažantí prsa osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Opečeme je na pánvi z obou stran. Přendáme je na plech a dopečeme v troubě při 200 °C 5 minut. Na použité pánvi rozpustíme máslo. Přidáme šalotku a zesklovatíme. Přidáme mouku, vývar a hořčici. Osolíme, opepříme a necháme provařit. V druhé pánvi přivedeme k varu vývar s máslem a tymiánem. Přidáme smetanu a zeleninu, kterou jsme si pokrájenou na nudličky orestovali. Osolíme, opepříme. A prsa servírujeme s hotovou rýži a hráškovými lusky.
Zdroj: Bažantí prsíčka s jasmínovou rýží; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bazanti-prsicka-s-jasminovou-ryzi-23-9-2014.html [On-line 24.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář