reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bažantí prsíčka s jasmínovou rýží

Potřebujeme:

  • 600 g bažantích prsou,
  • 200 ml kuřecího vývaru,
  • 100 ml smetany,
  • 1 lžičku hladké mouky,
  • 1 lžičku dijonské hořčice,
  • 1 lžíci najemno nakrájené šalotky,
  • 1 lžíci másla,
  • tymián, olivový olej,
  • sůl, pepř

Zelenina na přílohu:

  • 100 g mrkve,
  • 100 g žluté mrkve,
  • 1 polévkovou lžíci másla,
  • 2 stonky řepíkatého celeru,
  • snítku tymiánu,
  • cukrové lusky

Na jasmínovou rýži:

  • 60 g jasmínové rýže,
  • 60 g vody,
  • 1 lžíci másla, sůl

Rýži smícháme s vodou a solí a uvaříme na páře. Bažantí prsa osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Opečeme je na pánvi z obou stran. Přendáme je na plech a dopečeme v troubě při 200 °C 5 minut. Na použité pánvi rozpustíme máslo. Přidáme šalotku a zesklovatíme. Přidáme mouku, vývar a hořčici. Osolíme, opepříme a necháme provařit. V druhé pánvi přivedeme k varu vývar s máslem a tymiánem. Přidáme smetanu a zeleninu, kterou jsme si pokrájenou na nudličky orestovali. Osolíme, opepříme. A prsa servírujeme s hotovou rýži a hráškovými lusky.

Zdroj: Bažantí prsíčka s jasmínovou rýží; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bazanti-prsicka-s-jasminovou-ryzi-23-9-2014.html [On-line 24.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.