reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

„Beef, Ale and Barley Casserole“ s opečenými bramborami

Suroviny
Na casserole:

  • hovězí maso na guláš 800 g
  • slunečnicový ole 4 lžíce
  • velká cibule 3 ks
  • nakrájená mrkev 2 ks
  • středně velký tuřín, nakrájený 1 ks
  • rozestřený česnek 2 stroužky
  • rajčatové pyré 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • kuřecí vývar 1 l
  • pale ale (britské pivo) 90 ml
  • nasekaný čerstvý tymián 1 lžička
  • kroupy 4 lžíce
  • sůl
  • pepř

Na opečené brambory:

  • malé brambory 600 g
  • máslo 4 lžíce
  • rozestřený česnek 3 stroužky
  • uzená paprika
  • oregano
  • tymián
  • sůl
  • pepř

 

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V hrnci vhodném do trouby, který má pokličku, ohřejeme olej. Přidáme kostky hovězího masa a na prudkém ohni osmahneme do hněda, můžeme na několikrát, podle velikosti nádoby. Opečené maso odložíme bokem.

Na výpeku osmahneme na mírném ohni pokrájenou cibuli, mrkev, tuřín a česnek. Po pár minutách přidáme pyré a ještě chvíli povaříme. Zasypeme moukou, promícháme a postupně přidáváme vývar, aby se nám nevytvořily hrudky. Za neustálého míchání přilejeme dvě třetiny piva. Maso vložíme zpátky do hrnce, přidáme tymián a propláchnuté kroupy. Pomalu přivedeme k varu, poté stáhneme z ohně a přemístíme do trouby, kde pod pokličkou děláme 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne. Před podáváním dolijeme zbytek piva a jídlo dokořeníme.

Brambory si předvaříme 10-15 minut v osolené vodě. Scedíme a vrátíme je do hrnce, kam přidáme máslo, česnek, sůl a koření podle chuti. Promícháme a přemístíme na plech. Pečeme 45 minut až hodinu v troubě zapnuté na 170 stupňů, podle toho, jak křupavé brambory chceme mít. Před podáváním posypeme bylinkami.

Zdroj: „Beef, Ale and Barley Casserole“ s opečenými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/beef-ale-and-barley-casserole-s-opecenymi-bramborami  [On-line 04.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.