Ingredience
- hovězí maso, nakrájené na pěticentimetrové kousky 1 kg
- semena koriandru 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- kmín 1 lžička
- kurkuma 0.5 lžičky
- hnědá cibule, nahrubo nasekaná 1 kus
- stroužky česneku, nahrubo nasekané 4 kusy
- kousek čerstvého zázvoru, oloupaný, nahrubo nasekaný (3 cm) 1 kus
- čerstvá červená chilli, nahrubo nasekaná 1 kus
- plechovky kokosového mléka (400 ml) 2 konzervy
- sušený kokos 45 g
- stonek citronové trávy 1 kus
- celá skořice 1 kus
- třetina šálku čerstvého koriandru 1 šálek
- rýže 1 dávka
na roti chleba:
- hrnek hladké mouky 1 kus
- půl šálku vody 1 dávka
- olej 1 lžíce
Postup:
1. Koriandr a kmín necháme nasucho opražit na středně vysokou teplotu v malé pánvi, až se koření rozvoní.
2. Přemístíme do kuchyňského robotu, kam přidáme kurkumu, cibuli, česnek, zázvor a chilli a rozmixujeme dohladka.
3. Dáme do velké mísy, kam přidáme hovězí a zamícháme. Zakryjeme a necháme nejlépe přes noc v ledničce marinovat.
4. Hovězí dáme do většího hrnce, přilijeme kokosové mléko, přidáme citronovou trávu a skořici. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme za občasného míchání, dokud maso není měkké. Trvá to asi 2 až 2 a půl hodiny. Vyndáme citronovou trávu a skořici. Mezitím si uděláme dobrou dušenou rýži a upečeme roti chleba.
5. Na chlebové placky roti si dáme mouku do misky a postupně přidáváme vodu, na konci olej. Z těsta uděláme placky, které postupně osmažíme na suché pánvi.
6. Zvýšíme teplotu kari a po dobu 25 minut mícháme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Poté servírujeme s rýží, ozdobené lístky koriandru, a s chlebovými plackami.
Zdroj: Beef Rendang; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/beef-rendang [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář