reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

„Bezděkovský“ ptáček z masa z domácího chovu a domácí houskový knedlík

Suroviny

  • hovězí roštěná z mladého skotu 1 kg
  • kyselé okurky
  • vejce
  • špek
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • hladká mouka
  • kysaná smetana
  • smetana ke šlehání
  • worcester
  • sójová omáčka

Houskový knedlík

  • polohrubá mouka 500 g
  • rohlík 2 ks
  • vejce 2 ks
  • droždí
  • mléko
  • sůl

Maso odblaníme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Sterilované okurky nakrájíme na půlky. Špek nakrájíme na proužky. Plátky masa potřeme hořčicí a na každý položíme vejce, špek i okurku a zamotáme a spojíme špejlí či potravinářskou nití. Maso zprudka osmahneme ze všech stran, přidáme cibuli, špek, worcester a sójovou omáčku, podlijeme vývarem a vaříme (dusíme) přibližně dvě hodiny. Po uvaření omáčku propasírujeme a na závěr přidáme smetanu a dle potřeby lžičku hladké mouky na zahuštění.
Domácí houskový knedlík: Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do hrubé mouky přidáme dvě vejce a vykynutý kvásek, zamícháme. Rohlíky přidáme nakonec a necháme kynout půl hodiny. Potom z těsta vypracujeme dva bochánky a ještě necháme pět minut odpočinout. Vytvoříme 3 až 4 válečky a vaříme ve vroucí osolené vodě 17 minut. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára.

Zdroj: „Bezděkovský“ ptáček z masa z domácího chovu a domácí houskový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bezdekovsky-ptacek-z-masa-z-domaciho-chovu-domaci-houskovy-knedlik  [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.