reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bezlepková pizza

  • 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
    5 g cukru
    1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
    kávová lžička soli (7 g)
    200 – 230 ml vody
    30 ml oleje
    400 g drcených rajčat
    200 g červené cibule
    3 stroužky česneku
    čerstvé oregáno a bazalka
    pepř, špetka soli
    10 ml oleje
    na pokladení:
    bezlepková šunka, bezlepkový salám
    žampiony, olivy, mozzarela, ananas, kukuřice, tuňák,
    sýr gorgonzola, niva… dle chuti
    parmazán na posypání

Z deci teplé vody si uděláme z čerstvého droždí a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně přidáváme zbytek vody. Uděláme vláčné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Šunku nakrájíme na kousky, žampiony oloupeme a také nakrájíme a mozzarelu nastrouháme…
Vykynuté těsto dáme do vymazané formy nebo na plech. Těsto potřeme rajčatovou směsí, , poklademe šunkou, žampiony, sýry, olivami a dalšími pochutinami.
Nakonec vše můžeme okořent oreganem a posypeme parmazánem.
Bezlepkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C, kde ji pečeme asi 20 minut.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/382-bezlepkova-pizza/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.