- 300 g bezlepkové mouky (Jizerka, Mantler…)
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8 g sušeného droždí
kávová lžička soli (7 g)
200 – 230 ml vody
30 ml oleje
400 g drcených rajčat
200 g červené cibule
3 stroužky česneku
čerstvé oregáno a bazalka
pepř, špetka soli
10 ml oleje
na pokladení:
bezlepková šunka, bezlepkový salám
žampiony, olivy, mozzarela, ananas, kukuřice, tuňák,
sýr gorgonzola, niva… dle chuti
parmazán na posypání
Z deci teplé vody si uděláme z čerstvého droždí a cukru kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a postupně přidáváme zbytek vody. Uděláme vláčné těsto, které necháme v teple hodinu kynout.
Mezitím smícháme drcená rajčata s olejem, s rozmělněným česnekem, s pepřem, solí, oreganem a bazalkou. Šunku nakrájíme na kousky, žampiony oloupeme a také nakrájíme a mozzarelu nastrouháme…
Vykynuté těsto dáme do vymazané formy nebo na plech. Těsto potřeme rajčatovou směsí, , poklademe šunkou, žampiony, sýry, olivami a dalšími pochutinami.
Nakonec vše můžeme okořent oreganem a posypeme parmazánem.
Bezlepkovou pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C, kde ji pečeme asi 20 minut.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/382-bezlepkova-pizza/
Poslední tip, trik či komentář