reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Confit z králíka s fenyklem, šalotkou a brambory

  • 1 králík
    0,5 kg fenyklu (bulva)
    0,2 kg šalotky
    cca 0,5 kg brambor (grenaile nebo ratte)
    3 stroužky česneku
    čerstvý tymián, rozmarýn, šalvěj,
    4ks bobkového listu
    pepř dle chuti
    30 g mořské sůl hrubé
    2l olivový olej Sansa

Králíka omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší porce. Pak porce osolíme a opepříme. Vložíme je do většího pekáčku/kastrolu, na ně naskádáme půlky fenyklu a napůl rozkrojeou oloupanou šalotku a rozpůlené brambory. Vše zalijeme olivovým olejem (nemusí být extra virgin) a přidáme koření a bylinky. Pozvolna, při cca 80 stupních , vaříme v oleji doměkka = konfitujeme. Postupně vyndáváme zeleninu, která je již měkká a na závěr králíka.
Zeleninu osolíme a opepříme a před podáváním zprudka opečeme, stejně jako porce králíka, na teflonové pánvi. Vše vyskládáme na talíř, posypeme nasekanou pažitkou a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem extra virgin.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/400-confit-z-kralika-s-fenyklem-salotkou-a-brambory/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.