Ingredience
- hrnek žitné mouky 1 kus
- hrnek hrubé mouky 1 kus
- hrnek hnědého cukru 1 kus
- hrnek mléka 1 kus
- lžíce oleje 4 kusy
- vejce 1 kus
- špetka soli 1 dávka
Na žmolenku:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 hnědého cukru
- 4 lžíce másla
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a smícháme, dáme na plech či formu, poklademe ovocem. Vyrobíme sypkou žmolenku, kterou posypeme koláč a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi na půl hodiny.
Zdroj: Bleskový ovocný koláč se žmolenkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bleskovy-ovocny-kolac-se-zmolenkou [On-line 29.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář